f(x)=2^x
crystal: f(x)=2x. Zbiór wartości funkcji to?
27 kwi 19:54
Amaz: pewnie (0,+∞)
27 kwi 19:59
motka54: albo wszystkie R
27 kwi 20:00
crystal: tak ma być (0,+∞) tylko że ja nie mam pojęcia dlaczego
27 kwi 20:00
Eta:
ZW= ( 0,∞) , bo 2 do każdej potęgi daje liczbę >0
27 kwi 20:02
Amaz: a widziales kiedys wykres funckji wykladniczej? To można wziąć na chlopski rozum, pomysl, jeśli
podniesiesz dwójkę do jakiejkolwiek potęgi, to czy możesz otrzymać liczbę ujemną? Z zerem jest
juz trochę trudniej sobie wyobrazić, bo wykres funkcji prawie, że dochodzi do zera, ale go nie
dotyka.
27 kwi 20:04
crystal: aha dzięki
27 kwi 20:04
27 kwi 20:05
jakija: a nie bedzie <0,+∞) ?
27 kwi 20:08
crystal: dzieki za pomoc

ma być (0,+∞)
27 kwi 20:09
Eta:
jakija
2 do żadnej potęgi nie da zera

27 kwi 20:10
jakija: troche mi sie pomyliło sorki.... myslałem ze ja do potegi 0 da nam 1... to tez moze byc
27 kwi 20:11
Eta:
27 kwi 20:14