f(x)=U{x-5}{|x-5|}
crystal: | | x−5 | |
f(x)= |
| . Zbiór wartości funkcji to? |
| | |x−5| | |
27 kwi 19:32
motka54: x=5 chyba ale nie jestem pewny
27 kwi 19:34
Amaz: x=5 to się z dziedziny wyrzuca XDDD
27 kwi 19:35
motka54: nie 5 sie nie wyrzuca tylko −5 jest dziedzina
27 kwi 19:37
Godzio: D: R−{5}
dla
x < 5
f(x) = −1
dla x > 5
f(x) = 1
Teraz już znasz odp ?
27 kwi 19:38
crystal: Godzio no właśnie to są dobre odpowiedzi, tylko nie wiem jak to zrobiłeś... możesz troszke
jaśniej?
27 kwi 19:40
Godzio:
trzeba usunąć bezwzględność, rozbijasz na przypadki
x∊(−
∞,5)
x∊(5,
∞)
27 kwi 19:43
crystal: dzięki
27 kwi 19:51