Sara: nasz wzó funkcj ikwadratowej f w postaci ogólnej, wiedząc, że:
a) f(1) =-7, f(-1) = -5 a=1
b) f(0) = 6 , f(2) = 20 a=2
wiem co bedzie pod a ale co dalej
9 gru 18:43
Sara: yy cos nie wyszło z pisaniem. przedstaw ogólny wzór funkcji kwadratowej powinno być
9 gru 18:49
gaga:
y =ax
2 +bx +5 a=1 czyli obliczyć b i c
z f(1) = -7 mamy - 7 = 1 +b +c b+c= - 8
f( -1) = - 5 - 5 = 1 -b +c - b +c = -6
---------------
= 2c = - 14 → c = - 7
to b = - 8 +7 → b= -1
to y= x
2 -x - 7
drugie już dasz radę podobnie
9 gru 18:50
Dj Kichawa : Skarbie robisz sobie układy równań i rozwiązujesz
a)
-7=2+b+c
-5=1-b+c
a=1
b)
c=6
20=8+b+6
a=2
za całusa jestem skłonny to rozwiązać i napisać ale pewnie dasz sobie rade teraz
9 gru 18:51
gaga: Dj Kichawa

byłem (am) szybszy(a)

9 gru 18:52
Dj Kichawa : widzę ze tu wszyscy poza mną prawie ukrywają płeć

Byłeś(aś) szybszy(a) ponieważ jem teraz
9 gru 18:53
gaga: mr Dj. Aaaaa

! za znakiem = to 1 a nie 2

jak na maturze tak napiszesz

to kicha

9 gru 18:55
gaga:
Nie objadaj sie ,bo to niezdrowo

już podobnoo pół godz temu miałeś jeść

tylko na gg dziewczyny zagadujesz


smacznego
pozdrawiam Żywiec

9 gru 18:58
Dj Kichawa : to Kichawa na maturze pewnie będę się zastanawiał nad zadaniami a nie pisał jak leci albo
będę ściągał od ciebie
9 gru 18:58
Dj Kichawa : gaga a ty to kto


Ja jak nie jem cały dzień to później jem cały wieczór tzn około 3h
9 gru 18:59
gaga: smacznego

! ja też

robię przerwę
9 gru 19:02
Sara: dzięki
9 gru 19:37