kocham matme: ile boków ma wielokąt wypukły,w którym liczba boków jest równa liczbie przekątnych?
9 gru 18:20
Dj:
podobnie jak poprzednie
n(n-3)/2=n n(n-3)=2n n-3=2 n= 5
9 gru 18:22
Dj: Czyli tym wielokątem jest pięciokąt
9 gru 18:24
kocham matme: dzięki
9 gru 18:24
Dj: W poprzednimzad. jeżeli masz poprawnie napisane zad
to nie ma takiego wielokąta
9 gru 18:26
kocham matme: no ale w odp jest.to nie wiem.

popytam
9 gru 18:32
Basia:
podaj tę odpowiedź
9 gru 20:38
Judytka: 18
9 gru 20:39
kocham matme: tak 18
9 gru 20:40
Basia:
patrz w poprzednim właśnie napisałam tam wyjaśnienie
innego już na prawdę nie ma
9 gru 20:46
Basia:
w osiemnastokącie liczba przekątnych wynosi 135
135-18=117
sądzę, że albo źle przepisałeś, albo błąd jest w treści
to miało być 117 nie 177
9 gru 20:47