obliczyc
seba: Obliczyć a1 ze wzoru... an=a1*12n−1 ,gdzie an=−12 n=7 Jak to obliczyć? a1 ma
wyjsc 32 Jak to poprzekształcac?
27 kwi 16:34
seba: −32 sorki
27 kwi 16:42
Orzech: Mi cały czas za duże liczby wychodzą:( Wylicz n i spróbuj czy ci wyjdzie
27 kwi 16:43
seba: jest napisane ze n=7
27 kwi 16:47
Orzech: Ja wziąłem to za równanie

za to mi strasznie duże liczby wychodziły
27 kwi 16:50
Orzech: Tutaj to wszystko pięknie wychodzi
To jest równanie tylko z jedną nie wiadomą
27 kwi 16:53
kalafiorowa:
a
1=−2
−1*2
6
a
1=−2
5
a
1=−32
27 kwi 16:54
seba: to jest tak,ze −1/2=a1*1/2
7−1 i z tego wyliczyć a1, chodzi mi o obliczenia, a wynik ma wyjść
−32.
27 kwi 16:54
Orzech: −1/2= a1* 1/27−1
−1/2=a1*1/64
−32=a1
27 kwi 16:55
seba: aa dziekuje wlasnie o to mi chodzilo, jak to rozwiazac
27 kwi 16:55
Orzech: Przecież ładnie wychodzi
27 kwi 16:55
seba: tak ,tylko ze mi sie cos pikickalo i inaczej podstawilem, wiec zapytalem
27 kwi 16:59