matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f(x)=2^x
crystal:
Zadanie brzmi tak: Zbiorem wartości funkcji f(x)=2
x
jest −>> (0,+∞). Czy ktoś może mi objaśnic dlaczego taki przedział?
27 kwi 16:32
stachu:
lim
x→−
∞
ponieważ
2
x
= 0
27 kwi 16:57