matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY miejsce zerowe
nikO:
POMOCY miejsce zerowe nikO: Liczba 2 jest miejscem zerowym funkcji f(x)=(a−3)x+4 liniowej . Wynika stąd, że a = ?
27 kwi 15:43
kalafiorowa:
f(2)=0 (a−3)*2+4=0 2a−6+4=0 2a=2 a=1
27 kwi 16:14