matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin i tg
oloo:
Jesli sin α =
2
5
to wartosc wyrażenia W=
sinα
tgα
jest rowna A.
√
21
5
B.
5
√
21
21
C. 1 D.
5
2
Jak sobie z tym poradzic?
27 kwi 15:38
Nikka:
sinα
cosα
W =
= sinα*
= cosα
tgα
sinα
sin
2
α + cos
2
α = 1
2
cos
2
α = 1 − (
)
2
5
21
cos
2
α =
25
√
21
cosα =
5
27 kwi 15:47
oloo:
Dziękuje bardzo Nikka
27 kwi 16:20