matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ liczbę rozwiązań równania . R.wymierne
ricardo:
2x − 5
Określ liczbę rozwiązań równania |
|=m w zależności od wartości parametru m.
x − 3
27 kwi 15:07
M:
23 kwi 20:22
Miś Uszaty:
2x−5
2(x−3)+1
1
=
=
+2
x−3
x−3
x−3
1
f(x)=|
+2|
x−3
Dla m=0 1 rozwiązanie Dla m∊(0,2) 2 rozwiązania Dla m=2 1 rozwiązanie Dla m∊(2,
∞
) 2 rozwiązania
23 kwi 20:37