matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
syla:
Rzucamy 3razy monetą symetryczną. prawdopodobieństwo uzyskania dokładnie dwóch orłów jest? Jak zrobie takie zadanie co najpierw?
27 kwi 14:58
driver:
Ω={ooo,oor,......,rrr} IΩI=2
3
=8
IAI
A={oor,oro,roo} IAI=...... P(A)=
IΩI
27 kwi 20:58