matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij, że jeżeli a^2 + b^2 + c^2 = ab+bc +ac to a=b=c
maxiol77:
cześć. mam ciekawe zadanie za 3punkty na PRozsz. udowodnij, że jeżeli a
2
+ b
2
+ c
2
= ab+bc +ac to a=b=c
27 kwi 14:46