rownanie okregu
ewe: wskaż równanie okręgu o środku S=(1, −2) i promieniu r=2.
a.(x−1)⋀2 + (y+2)⋀2=4
b. (x+1)⋀2 + (y−2)⋀2= 4
27 kwi 13:08
27 kwi 13:09
jakija: ewa...jak chesz potęge zrobic...a dokłądnie tego ,,
" ptaszka to wciśnij 6 z shiftem na
klawiaturze
27 kwi 13:58
walet:
ewe, znaczek do zapisywanie potęg znajduje sie na klawiaturze na klawiszu z szóstką,
po jego użycie zapis jest taki: (x − 1)
2, a nie taki: (x − 1)⋀2
27 kwi 14:01
walet:
poprawiam: "po jego użyciu"
27 kwi 14:02
kolka: a)
27 kwi 14:03
kolka: ewe nei wiesz jak to sie robi
27 kwi 14:03
kolka: prosciutkie to przeciez

27 kwi 14:03