wykres funkcji kwadratowej
ewe: wykres funkcji kwadratowej f(x)= (x−3)∧2 − 2 nie ma punktów wspólnych z prostą o równaniu :
a. y=−3
b. y=−1
c. y=1
d. y=3
27 kwi 13:06
kolka: mozesz sobei narysowac nie?
27 kwi 13:13
jakija: f(x)=2x−6−3 = f(x)=2x−9
yyy.... czy mi sie zdaje czy to nie jest FUNKCJA KWADRATOWA tylko liniowa
27 kwi 13:31
kolka: nei wiem co tam pisze zamiast czegos tam mam kwadratxD
27 kwi 13:45
kolka: (x−3)jakis kwadrat2−2
27 kwi 13:45
jakija: moze to jednak miała byc potega...

ja z poczatku myslałem ze to ..razy...
27 kwi 13:47
kolka: ja nei widze co tam jest moze ma byc x2
27 kwi 13:48
jakija: f(x)=(x−3)2−2
27 kwi 13:48
kolka: odp a)
27 kwi 13:53
jakija: malujesz parabolke i patrzysz gdzie ona sie styka z osią Y

i wybierasz z odpowiedzi
27 kwi 13:55
jakija: tz. przecina ....
P.S jak tos zna lepszy i szybszy sposób.... to prosze napisac
27 kwi 13:56
Godzio: to jest postać kanoniczna więc q = −2
a > 0 więc funkcja rosnąca : ZW : (−2,∞)
wszystkie proste procz y = −3 stykają się z parabolą
27 kwi 14:11