obliczyc logarytm
Paula : liczba 3log42−12log416 jest równa
27 kwi 13:04
kolka: 2−2=0
27 kwi 13:09
kolka: sory 2−1=0
27 kwi 13:10
Paula : wiesz nie rozumiem tego co napisałaś
27 kwi 13:22
kolka: czego?
27 kwi 13:46
kolka: przeciez to jest banalne
27 kwi 13:46
kolka: hahaha 2−1=1 lolxD
27 kwi 13:47
kolka: sory mozna bylo tego nie zrozumiec zwracam honorxD
27 kwi 13:47
kolka: log423−log4√16
27 kwi 13:48
kolka: lepiej

27 kwi 13:48
Paula : czy mógł ktoś mi to wytłumaczyć odpowiedz jest 0.5
27 kwi 13:48
Paula : −log4√16nie wiem jak to obliczyc
27 kwi 13:51
kolka: a pierwiastek z 16 to ile to
27 kwi 13:52
walet:
| | 1 | | log2 2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
3log42 − |
| log416 = 3 * |
| − |
| *2 = 3* |
| − 1 = |
| |
| | 2 | | log2 4 | | 2 | | 2 | | 2 | |
27 kwi 13:58
kolka: walet czemu mi nie wyszlo

27 kwi 14:00
Paula : to wiem a wychodzi mi zły wynik a liczyłam już na wszystkie sposoby jakie znam
27 kwi 14:00
Paula : to wiem a wychodzi mi zły wynik a liczyłam już na wszystkie sposoby jakie znam
27 kwi 14:01
Paula : dzięki moje wiadomości przychodzą później bo mam wolnego neta
27 kwi 14:04
ania: 3log42 − 12log416=log423 − log416 12= log48 − log4 √16 = 2− log44= 2−1=1
27 kwi 14:26
kolka: no tak samo bym to zrobila jak ania
27 kwi 14:42