matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wówczas
ewe:
kąt α jest ostry i sin α =3/4. wówczas: a) α jest mniejszy od 30 stopni b) α=30 stopni c) α= 45 stopni d) α jest większe od 45 stopni
27 kwi 12:59
robinka:
√
2
sin45=
=0,7<sinα=3/4
2
27 kwi 14:12