problem....
jakija: zadanie z operonu z testów 2010.... zad 9 str 13... ale tylko 1 czesc zadania...
| | 517 − 516 | |
259x= |
| |
| | 1252*25−23 | |
27 kwi 12:00
Basia:
czy to jest 259x czy 259 razy x ?
27 kwi 12:01
jakija: ja nie bardzo ogarniam od czego zacząć
27 kwi 12:01
jakija: 259*x
27 kwi 12:02
Basia:
| | 516(5−1) | |
x = |
| = |
| | 259*1252*25−2/3 | |
4*5
16−2223 =
4*5
48−683=
4*5
−203=
nic więcej nie da się chyba wymyślić
27 kwi 12:18
Nikka: jeszcze niewymierność z mianownika ...
27 kwi 12:22
jakija: ma byc x=20... w ospowiedziach sprowadzili do wspolnej podstawy...15.... s dopiero pozniej
podzielili zeby wyznaczyc sam x.... a tak pozatym.... mozesz mi wytłumaczyć skąd sie bierze
... 1516(5−1)
27 kwi 13:00
ewe: jakija zle to rozwiązałeś to jest funkcja kwadratowa to (x−3)⋀2 obliczas wg a∧2 + 2ab + b∧2
27 kwi 13:36
Basia:
517−516 = 516*5−516 = 516(5−1)
jaka funkcja kwadratowa ?
co za bzdury !
jakija podaj link do treści zadania, może coś tam źle odczytałeś
27 kwi 14:00
jakija: hymn...to w książce jest...ale zaraz przeanalizuje
27 kwi 14:06
jakija: racja...tam jest na dole ...25−92
27 kwi 14:07
jakija: sorki...cos mi sie pomieszało przy wklepywaniu tych ptaszków.... ale mniejsza o
wynik..najbardziej mi zależało na tym 15
17−5
16
27 kwi 14:09
Basia:
napisz to może jeszcze raz, bo się pogubiłam
tylko postaraj się nie pomylić
27 kwi 14:18