| 4π | 1 | 1 | ||||
cos3x+cos(3x+ | )=log | (5)−log | (10−m) | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 4π | 1 | 5 | ||||
cos3x+cos(3x+ | )=log | ( | ) | |||
| 3 | 3 | 10−m |
| 3x+4π3+3x | 3x+4π3−3x | |||
2sin | sin | = | ||
| 2 | 2 |
| √3 | ||
2* | *sin(3x+2π3) = | |
| 2 |
| 5 | 1 | |||
log1/3 | ≤ 1 = log1/3 | |||
| 10−m | 3 |
| 5 | ||
log1/3 | ≥ −1 = log1/33 | |
| 10−m |
| 2 | ||
chyba coś nie tak ... skąd się wzięło 3π w czwartej linijce (nie powinno być 3x?)... i | π | |
| 3 |
| 4 | ||
podzielone przez 2 to | π | |
| 6 |