funkcja
kluska: Funkcja f jest określona wzorem
23x−2 dla x <lub= −3
f(x)= −4 dla −3 < x <2
−x dla x >lub=2
funkcja ta jest malejąa dla:
a. xE (−&;−3>
b. xE (−1;2)
c. xE (−3;2>
d. xE <2;&)
jak to sie rozwiązuje?
nie proszę o wynik a o wytłumaczenie, pokazanie rozwiązania! Pomocy
zombi: patrzysz na wspólczynnik a w karadej z tych funkcji.... i widzisz ze dla .... 1)a=
23 2)
a=0 3) a=−1 czyli bez kobinowania w tym zadaniu widzisz ze zeby a było ujemnie ....x musi
spełniac opcje nr.3 .... i masz odp... i tylko ze przy 2 jest nawias zamknięty