matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wwww
Justyna:
Ile jest równy szescian sumy liczb
√
5
i 1
26 kwi 23:52
Eta:
(a+b)
3
= a
3
+3a
2
b+3ab
2
+b
3
(
√
5
+1)
3
= (
√
5
)
3
+3*(
√
5
)
2
*1+ 3*
√
5
*1
2
+ 1
3
= = 5
√
5
+ 3*5*1+ 3
√
5
+1= 8
√
5
+ 16 = 8(
√
5
+2)
26 kwi 23:58