| α | ||
2(1 + cosα) − sin2α = 4cos4 | ||
| 2 |
| 0o+a | 0o−a | |||
bo cos0o+cosa= 2cos | *cos | =
| ||
| 2 | 2 |
| a | −a | a | a | a | ||||||
2cos | *cos | = 2cos | *cos | = 2cos2 | ||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| a | a | a | a | a | a | |||||||
L=2*2cos2 | −(2sin | *cos | )2=4cos2 | −4sin2 | *cos2 | =
| ||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| a | a | |||
= 4cos2 | ( 1−sin2 | )=
| ||
| 2 | 2 |
| a | a | a | ||||
= 4 cos2 | *cos2 | = 4cos4 | ||||
| 2 | 2 | 2 |
.......... "Toffi" ... to imię mojego jamnika
..... nie pomyślałam o cosinusie 2α

