matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p))))))))))))))))))))
Justyna:
Ile wynosi wartosc wyrazenia x
2
+y
2
jezeli x−y= −5 i x+y= 11
26 kwi 23:07
kalafiorowa:
{x−y=−5 ⇒x=−5+y {x+y=11 −5+y+y=11 2y=16 y=8 x=−5+8=3 x
2
+y
2
=3
2
+8
2
=9+64=73
26 kwi 23:15