matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
Justyna:
ile jest rowne wyrazenie
x−y
x+y
jezeli x=
√
2
−1 i y=1+
√
2
26 kwi 22:52
Godzio:
√
2
−1 − 1 −
√
2
−2
−1
−
√
2
=
=
=
√
2
−1+1+
√
2
2
√
2
√
2
2
26 kwi 22:53
Justyna:
Ile wynosi wartosc wyrazenia x
2
+ y
2
jezeli x−y= −5 i x+y=11
26 kwi 22:58