matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA
OLKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:
Oblicz a−b, α=60 stopni, gdy a=sin4α − cos4α b=1−4sin2αcos2α
26 kwi 21:19
stachu:
b=1−2sin4α a−b=3sin(
4π
3
)−cos(4π/3)−1=−3sin(
π
3
)+cos(
π
3
)−1=
−1−3
√
3
2
26 kwi 21:33