26 kwi 20:57
Olga: mam nadzieję że ktoś mi pomoże obliczyć tą pochodną...
26 kwi 21:02
Basia:
| | 2x1/2 | | 2x1/2 | |
f(x) = |
| = |
| = 2x−11/4 |
| | x3*x1/4 | | x13/4 | |
f'(x)=2*(−
114)*x
−114 −1 = −
112*x
−154 =
| | 11 | | 11 | | 11 | |
− |
| =− |
| = − |
| |
| | 2x15/4 | | 2x3+34 | | 2x3*4√x3 | |
26 kwi 21:03
Amaz: No najlepiej sprowadzić tego "iksa" do jednej potęgi, a potem, to już chyba łatwo
26 kwi 21:05
Amaz: O widzę, że już ktoś to zrobił
26 kwi 21:05
Godzio:
| | 2x1/2 | | −11 | |
y' = ( |
| )' = (2x−11/4)' = 2 * |
| * x−15/4 = ... dokończ |
| | x314 | | 4 | |
26 kwi 21:07
Olga: o dzieki wielkie

bo juz bylam naprawde zdesperowana
26 kwi 21:13