Banalne zadanie
Dziaku: Kurcze, mamy powtorke z gim i niewiem jak to zrobic

pomozcie
| 1,8 − 8x | | 1,3 − 3x | | 5x− 0,4 | |
| − |
| = |
| |
| 1,2 | | 2 | | 3 | |
wiem ze trzeba wymnozyc by mianowniki wycofac ale niewiem co i jak, naprawde prosilbym o
pomoc
26 kwi 20:50
Kejt: po wymnożeniu obydwu stron przez 6:
5(1,8−8x)−3(1,3−3x)=2(5x−0,4)
26 kwi 20:52
Basia:
mnożymy obustronnie przez 6
5(1,8−8x)−3(1,3−3x)=2(5x−0,4)
potrafisz dokończyć ?
26 kwi 20:52
Dziaku: A wlasnie

Bo ja chciaem wymnazac przez 3 itp

No juz wiem, dzikeuje bardz za
przypomnienie
26 kwi 20:54