Trapez
Katasia: W trapezie prostokątnym o obwodzie 8 krótsza podstawa i wysokość mają równe długości. Różnica
długości podstaw wynosi 2. Oblicz długość podstaw tego trapezu.
Liczę to zadanie i wyniki mi nie chcą wyjść takie jakie powinny

Wyniki, które powinny wyjść są takie:
2,25 − 0,25√17
4,25−0,25√17
26 kwi 19:01
driver:

3x+r+2=8⇒3x+r=6⇒r=6−3x , x<2
x
2+4=r
2 ⇒x
2=r
2−4⇒x
2=(6−3x)
2−4=9x
2−36x+32⇒8x
2−36x+32=0 /:4 2x
2−9x+8=0
Δ=81−64=17 , x
1=(9−
√17):4=2,25−0,25
√17 x
2 =(9+
√17):4 >2 nie spełnia zał.
a=....... b=........
26 kwi 21:45
Podemska: Proszę o rozwiązanie...
4 paź 10:02
Aga1.: Przecież jest rozwiązanie
Podstawa dolna a=x+2=, a górna b=x=
4 paź 13:42