TRAPEZ:/
Katasia: TRAPEZ


POMOCY


W trapezie prostokątnym o obwodzie 8 krótsza podstawa i wysokość mają równe długości. Różnica
długości podstaw wynosi 2. Oblicz długość podstaw tego trapezu.
Liczę to zadanie i wyniki mi nie chcą wyjść takie jakie powinny

Wyniki, które powinny wyjść są takie:
2,25 − 0,25
√17
4,25−0,25
√14
BŁAGAM O POMOC

26 kwi 18:14
Katasia: POPRAWKA:
drugi wynik powinien być taki:
4,25−0,25√17
26 kwi 18:17
ghmg: βπΔ
26 kwi 21:57
jakija: Ob=8 .... wiec 2a+b+z=8 wiec ... 2a+a+2+z=8 wiec ... wiec 3a+z=10
a−krótsza podstawa
h=a
b=a+2
z−4 bok
z
2= a
2+2
2
obliczasz ,,z,, podstawiasz do wzoru 3a+z=10 i wycgodzi a.... i a+2=podstawa trapezu
zobacz czy wyjdzie...bo z matmy mam 2
26 kwi 23:11
jakija: aj widze błąd juz... 3a+z=6 ... a
26 kwi 23:19
%25253Cb%25253Ejakija%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520aj%252520widze%252520b%2525C5%252582%2525C4%252585d%252520juz...%2525203a%25252Bz%25253D6%252520...%252520a%252520%25250A%25250A
26 kwi 23:20