pomocy
pomocy: iloczyn 4√7 * 8√7* p16{49} =
26 kwi 17:15
Orzech: tu jest pierwiastek 16 stopnia z 49
26 kwi 17:17
Orzech: 71/4*71/8*71/8= 71/2=√7
26 kwi 17:20
pomocy: tak jest tam
26 kwi 17:25
pomocy: a czemu tam jest 7 do 1/2
26 kwi 17:26
pomocy: i czemu tam wyszlo
√7
26 kwi 17:27
Aga: | | 1 | | 1 | | 1 | |
ponieważ przy takich samych podstawach potęgi się dodaje, czyli |
| + |
| + |
| |
| | 4 | | 8 | | 8 | |
| | 4 | | 1 | |
czyli |
| , a po skróceniu |
| |
| | 8 | | 2 | |
| | 1 | |
a przy zlikwidowaniu potęgi |
| , liczba została zapisana pod pierwiastkiem  |
| | 2 | |
26 kwi 17:40
pomocy: aha a dlaczego jeszcze tam przy ostatniej 7 jest taki ulamek
26 kwi 17:44
Aga: przy której 7? xD
26 kwi 17:51