cc
monis: log 366 + log 82 jest rowna
26 kwi 17:10
Orzech: Odpowiedz to 5/6. Z pierwszego wychodzi 1/2, a z drugiego 1/3
26 kwi 17:14
pomocy: a dlaczego 5/6
26 kwi 17:16
Tomek.Noah: mozna to tak zrobic
wg. wlasnosci log.
log
366=x
36
x=6
6
2x=6
1
2x=1
log
82=x
8
x=2
2
3x=2
3x=1
i teraz
26 kwi 17:17
robinka: | log66 | | log22 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| log636 | | log28 | | log662 | | log223 | | 2*log66 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
|
| = |
| + |
| > to trzeba sprowadzić do wspolnego mianownika  |
| | 3*log22 | | 2 | | 3 | |
26 kwi 17:18
monis : dzieki
26 kwi 17:21