q
zz: jak to obliczyc ?
x − 0,15 x = 510
26 kwi 12:53
znaczek: −0,85x = 510 / (−0,85)
x=−600
26 kwi 13:03
walet:
Łał

, super wynik, tylko nieprawdziwy
26 kwi 13:06
zz: na minusie wyszedl ?
26 kwi 13:07
znaczek: Łał

to policz jeszcze raz i podaj ten prawdziwy
26 kwi 13:15
walet:
Nie pokażę tych dziedzinnych rachunków, ale sprawdzę twój
znaczek wynik x = −600.
−600 − 0,15*(−600) = −600 + 90 = −510, nie zgadza się, bo powinno być +510.
26 kwi 13:19
znaczek: super
26 kwi 13:23
zz: szczerze to powinno wyjsc 600
26 kwi 13:36
znaczek: Szczerze? To o tym wiem
Szczerze? To nastepnym razem policz sobie sama skoro wiesz dobrze co i jak
26 kwi 13:37
zz: yy ... daj sobie luz ...
26 kwi 14:05
:): jasne ze jest zle od kiedy 1−0,15 = − 0,85
26 kwi 14:08
:): x − 0,15 x = 510
0,85x=510
x = 600
26 kwi 14:08