matematykaszkolna.pl
matura 2010 kalafior60: hej ja mama pytanieemotka Czy myślicie ze w tymr oku matura roszerzona z amtemtyki naprawde bedzie trudniejsza niz dotychczas?Bo sa takie pogłoski,ale z drugiej strony inni mowia ,że to by tylko zrazilo uczniow za rok itp .Co wy o tym myslicie ? moze cos wiecie?
26 kwi 12:11
Kaasia: nie będzie trudniejsza ale pójdzie znacznie gorzej ze względu na to że rano jest podstawa a potem od razu rozszerzenie tak nam móiła sorka. na szczęście ja zdaje tylko podstawe z przymusu i nic nie uuumiem:(
26 kwi 12:29
kalafior60: Aha a ty Kaasia jestes w klasie z rozszerzona matmą,ze pani profesor mowila wam o mat rozszeroznej? No walsnie ja sie strasnzie boje ze ta matematyka bedzie trudniejsza niz zazwyczaj rozszerzenie ze wzgledu na to ze wszyscy pisza podstawe?
26 kwi 12:40
kalafior60: czy ktos jeszcze zwas słyszał na ten temat? Pozdrawiam
26 kwi 13:23
znaczek: Wiecie, to sa tylko domysly i nie ma co sie sugerowac takim gadaniem. ja mysle, ze wszystko zalezy od przygotowania. Jezeli ktos naprawde sumiennie i solidnie siedzial na matematyka i posiwecil jej czas to sobie poradzi..
26 kwi 13:28
:): ja jakos tez pisalam podstawe i rozszerzenie tego samego dnia i jakos nikt nie narzekal emotka
26 kwi 14:06
kalafior60: W sumie znaczek masz rację,ale te pogłoski troche mnie stresują.Choc z drugiej strony bylo to by niesprawiedlwie bo na wiele kierunkow licza sie matematykalub ... lub... itd wiec mam nadzieję ,że biorą to pod uwgage,ale kto ich wie
26 kwi 14:30
dor07: Wszyscy przecież piszą tą samą maturę, więc nie widzę żadnej niesprawiedliwości, nawet jesli byłaby trudniejsza emotka Słabi napiszą słabo, dobrzy napiszą lepiej od słabych ... i tak proporcje będą się zgadzać
26 kwi 14:47
kalafior60: hah niesprawiedliwosc bedzie taka ze inne roczniki beda mialy przewage
26 kwi 15:10
ona: jesli chodzi o rozszerzona to pewnie bedzie w podobnej skali trudnosci jak ta z przed roku a pewnie troche latwiejsza bedzie ta podstawowa ze wzgledu na to ze od tego roku jest obowiazkowa na maturze wiec beda chcieli ze tak powiem "podlizac" sie ucznia bo pisza z przymusu matematyka i gdyby byly wyniki nie zadawalajace to bede sie sugerwac skala trudnosci ktora moze byc mniejsza niz w tamtym roku i potem mowic ze "maturzysci sie slabo przygotowali"
26 kwi 15:24
dor07: obowiązkowa podstawa będzie prościutka z tego względu, by nie został potepiony ten, kto ją wymyślił, że to z jego winy połowa polski nie zdała matury ; ]
26 kwi 15:33
Mateusz: Z jego winy nie z jego winy tylko z własnej czyli uczniow jezeli sie nie przyłożyli się do matury Ja tez musiałem kiedys zdawac J polski chociaz nie za bardzo lubiłem lektury a musiałem te mature zdac tak samo matematyka akurat mi była potrzebna do pozniejszego kształcenia ale kiedys obowiązkowa matma była o wiele trudniejsza pochodne całki tak całki w szkole sredniej teraz są tylko na studiach tak więc nie narzekajcie na matematyke podstawową bo poziom tej matury jest naprawde niski i łatwo o te 30% kiedys tego nie było i nikt nie narzekał jak chcaiał miec mature.
26 kwi 16:23
damorka: Ja i tak się obawiam o wyniki z tegorocznej matury z matematyki− podstawa. Jak usłyszałam ile osób nie zdało próbnej, w szkole mojej koleżanki to mi włosy na głowie dęba stanęły...
26 kwi 16:39
kalafior60: a może coś wiecej o rozszerzonej? Ktos wie wiecej na jej temat?emotka
26 kwi 19:39
Svanar: Tyle że na pewno nie będzie łatwo emotka
26 kwi 19:48
damorka: jak co roku emotka ja mam nadzieję, że jakieś 50% będzie
26 kwi 20:19
Svanar: zobaczymy co będzie emotka damy rade
26 kwi 20:20
damorka: oby oby emotka nie ma co się zastanawiać nad tym, czy ta matura bd łatwa w tym roku, czy też jakaś bardzo trudne. Nie mamy na to wpływu, zadania już są ułożone, leżą gdzieś tam w sejfie. Życzę powodzenia tegorocznym MATURZYSTOM emotka ( nie tylko na maturze z matematyki)
26 kwi 20:24
Orzech: Ja też jestem ciekawy W tamtym roku mieli bardzo łatwą po bez żadnego przygotowania miałem 78% na matmie. Podejrzewam że będzie sporo trudniejsza niż w tamtym roku po za dobrze im poszłaemotka
26 kwi 20:52
Basia: Tu macie propozycje CKE dla poziomu rozszerzonego http://www.zadania.info/d5/92507
26 kwi 20:59
kuba: ale to jak to bedzie 10,11,12 zadan jak co roku czy 40? o.O
26 kwi 22:00
Basia: 40 na pewno nie; jak co roku około 10,11,12
26 kwi 22:03