matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
debil:
Suma Sn=a1+a2+...+an ciągu (an) jest równa Sn=2
n
+
1
. Piąty wyraz tego ciągu jest równy ?
26 kwi 12:09
debil:
pomoże ktoś ?
27 kwi 13:45
walet:
a
n
= S
n
− S
n−1
27 kwi 13:49