matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Izolda:
Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział (−
∞
,3 . A. f(x) = −(x−2)
2
+3 B. f(x)=(2−x)
2
+3 C. f(x) = −(x+2)
2
−3 D. f(x)=(2−x)
2
−3 Prosiłabym o rozwiązanie i wytłuczenie
26 kwi 11:56
:):
odpowiedz A
26 kwi 12:02