
a pytam bo mam takie zadanie gdzie
mam 7+2n−62 * n po uproszczeniu wychodzi 2n−12 * 2 a chce to uproscic jeszcze
bardziej zebym mogla z tego zrobic rownanie kwadratowe
wystarczy ze ktos mi powie z kad sie wzielo to ze 2n+42 * n = (n+2)n to reszte sama sobie
poradze
Dzieki
**
| 2n+4 | 2(n+2) | ||
*n= | *n=(n+2)*n | ||
| 2 | 2 |

musze to jakos rozpisac aby miec rownanie
kwadratowe. . . no chyba ze n+1 * n jest zlym zapisem. . . .Prosze o pomoc
| 2n+1 |
| 1 | 1 | |||||||||||||
*n= | *n=(n+ | )*n=n2+ | n | |||||||||||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |