prawd. zad. maturalne
Kaasia: Oblicz prawdopodobieństwo, że przy rzucie czterema monetami otrzymamy co najmniej dwa orły.


? proszę o pomoc
26 kwi 06:42
robinka:
26 kwi 10:55
robinka: a prawdopodobieństwo wyrzucenia orła jest 1/2
26 kwi 11:33
Kaasia: yyyyyyy nie kumam
26 kwi 12:32
robinka: | | 1 | |
możesz wyrzucić orała lub reszkę z prawdopodobieństwem |
| . Tworzysz sobie drzewko. |
| | 2 | |
Czerwonymi kropkami zaznaczyłam drogi pokazujące wyrzucenie orła co najmniej dwa razy
26 kwi 12:35
robinka: czy teraz jest jasne to drzewko ?
26 kwi 12:35
Kaasia: a czemu są 3 poziomy jak rzucam 4 razy, jak to drzewko się rysje, bo ja nigdy go nie kumałam
26 kwi 12:37
Kaasia: a nie są 4
26 kwi 12:37
Kaasia: nie wiem
26 kwi 12:38
robinka: Ω=24 > rzucasz cztery razy
A=
(0 0 r r )
(0 r 0 r)
(0 r r 0)
(r 0 r 0)
(r r 0 0)
(r 0 0 r)
(0 0 0 r)
(0 r 0 0)
(0 0 r 0)
(r 0 0 0)
(0 0 0 0)
A=11
P(a)=11/16
26 kwi 12:48
robinka: a teraz jasne ?
26 kwi 12:48