walec
Gimnazjalistka: Pan Bogdan chce przykryć namiotem foliowym fragment działki w kształcie prostokąta o wymiarach
4mx5m. Przekrój namiotu będzie miał kształt półokręgu.Ile co najmniej folii musi kupić pan
Bogdan, aby pokryć namiot?(tylna i przednia ściana także mają być przykryte folia)
26 kwi 00:43
Eta:
ilość folii = 12Pc walca
o wymiarach ; r= 2m h= 5m −−−− tu najmniej folii
lub r= 2,5 m h= 2m −−− tu więcej folii
czyli co najmniej dla pierwszych wymiarów
26 kwi 01:33
Gimnazjalistka: Dziekuje
26 kwi 01:36