matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
kar:
x
3
+x
2
−9x−9=0
25 kwi 23:02
robinka:
x
2
(x+1)−9(x+1)=0 (x+1)*(x
2
−9)= dalej spróbuj sam(a) rozwiązać
25 kwi 23:04
next:
x(x
2
− 9) + (x
2
− 9)=0 (x
2
− 9)(x + 1)=0 (x − 3)(x + 3)(x + 1)=0 x = 3 x = −3 x = −1
25 kwi 23:07