romb
kar: Dłuższa przekatna rombu tworzy jego bokiem α kąt 30.oraz wiadomo ze α=12cm .Krotsza przekatna
rombu ma dlugosc ..
25 kwi 22:06
robinka:

oblicz sobie sinα=x/12 > p=2x
25 kwi 22:09
kar: to chyba nie tak
25 kwi 22:13
Kejt: to jak wiesz lepiej, sam(a) zrób..
25 kwi 22:14
robinka: a jaka jest odpowiedź ?
25 kwi 22:16
kar: ty kejt nie badz taki madry
25 kwi 22:16
kar: ma wyjsc 12 a mi wyszlo 6
25 kwi 22:16
robinka: sin30= x/12
2x=12
x=6
p=2*6=12
25 kwi 22:18
Kejt: mądra* jak już chcesz mi podogryzać to chociaż podaj dobrą płeć..
25 kwi 22:18
robinka: przecież liczysz tylko polowe przekątnej jeszcze trzeba pomnożyć przez 2

!
25 kwi 22:18
robinka: zgadzam z Kejt

trzeba troszkę pomyśleć...
25 kwi 22:19