zad
olaaa: dwaj strzelcy trafiaja do tarczy z prawdopodobieństwem odpowiednio 0,9i 0,95. strzelcy oddali
po jednym strzale. prawdopodobienstwo tego ze trafili do tarczy dokladnie jeden z nich wynosi?
25 kwi 21:58
Eta:
T
1−−− trafienie przez 1strzelca N
1 −− pudło 1 strzelca
T
2 −−− " " 2 " N
2 −−− " " 2 "
P(T
1) = 0,9 to P(N
1) = 0,1
P(T
2)= 0,95 to: P(N
2)= 0,05
A = { (T
1, N
2) ( N
1, T
2)}
zdarzenia są niezależne
więc:
P(A) = P(T
1)*P(N
2) + P(N
1)*P(T
2)=........... podstaw dane i dokończ
25 kwi 22:03
olaaa: dziekuje serdecznie

cieżki ten rachunek prawdopodobieństawa
25 kwi 22:09
Eta:
25 kwi 22:19