f.kwadratowa
kar: Dana jest f.kwadratowa f(x)=x
2 + 4x+c. Do wykresu tej funkcji nalezy punkt A=(−3,−8)Parametr c
jest rowny..
25 kwi 21:41
olaaa: podstaw za x =−3 a y =−8 i rozwiaz wynik powinnien wyjsc
25 kwi 21:43
olaaa: (−3)2+4*(−3)+c= −8
25 kwi 21:44
kar: tylko cos mi nie wychodzi
25 kwi 21:52
robinka: −8=(−3)2+4*(−3)+c
−8=9−12+c
−8=−3+c
c=−5
25 kwi 21:53
olaaa: mi wyszło c=5 taka jest odp?
25 kwi 21:53
olaaa: oj tak −5
25 kwi 21:53
kar: ma wyjsc 13
25 kwi 21:54
robinka: to coś jest źle w odpowiedziach

albo w zadaniu
25 kwi 21:59
olaaa: to chyba nie mozliwe
25 kwi 21:59
olaaa: dokladnie pwenie w odp sie machneli
25 kwi 21:59
kar: pomylilam sie ma byc −x2 +4x+c
25 kwi 22:00
kar: teraz powinno wyjsc te 13
25 kwi 22:02
olaaa: no tak to wyjdzie
25 kwi 22:02
kar: to wez zrob a nie jezor pokazujesz
25 kwi 22:03
Kejt: pokazała Ci jak zrobić.. wystarczy tam tylko "9" na "−9" zamienić..
25 kwi 22:04
robinka: −8=−9−12+c
−8=−21+c
c= 13

następnym razem spróbuj sama
25 kwi 22:04
olaaa: To moze sam ruszysz głową i sam sobie policz!
25 kwi 22:05