zadanie
Oliwka: Punkty A = (1,− 2), C = (4, 2) są dwoma wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC.
Wysokość tego trójkąta jest równa?
25 kwi 21:11
olaaa: oblicz długość AC i potem podstaw do wzoru na wysokosc trojkata rownobocznego ...
25 kwi 21:16
robinka: Najpierw liczysz długość boku
|AB|=
√(xb−xa)2+(yb−ya)2
a poźniej podkładasz wyliczoną wartość do wzoru na wysokość
25 kwi 21:16
olaaa: podpowiem ze bok trojkata wyszedł mi 5 teraz tylko podstaw do wzor.
25 kwi 21:19
Oliwka: dziękuje kolejny raz!
25 kwi 21:21