Dana jest funkcja okreslona wzorem
Goga: Dana jest funkcja okreslona wzorem : f(x)= − 12x +3. Wyznacz dzidzine funkcji f, oblicz
miejsce zerwoe funkcji, wyznacz argumenty dla ktorych funkcja przyjmuje wartosc 1 12?
25 kwi 20:29
terminex: łatwe pomagam
25 kwi 20:31
25 kwi 20:31
Goga: zrobisz ?
25 kwi 20:37
terminex:
−0,5x+3=1,5
−0,5x=1,5−3
−0,5x=−1,5/*2
x=3
25 kwi 20:37
Goga: Była bym bardzo wdzieczna
25 kwi 20:39
terminex: narysuj tabelkę x i y i wykres funkcji
dziedzinę odczytasz z wykresu
25 kwi 20:40
Goga: a dziedzina funkcji ?
25 kwi 20:41
Goga: a argumenty ?
25 kwi 20:42
terminex: dziedzina funkcji to D=R WYBIERZ SOBIE W TABELCE PRZEDZIAŁ ARGUMENTÓW I PODSTAW ZA X aby oblicz
wartość funkcji
może być np.
x= |−2,−1,0,1,2|
y=| |
25 kwi 20:46
terminex: argument to to co wyszło 3
25 kwi 20:47
Goga: wyznacz argumenty dla ktorych funkcja przyjmuje wartosc 1 12 odpowiedz 3 tak ?
25 kwi 20:54
Goga: do tego zadania mam jeszcze Obliczyc wartosc fukcji dla podanych argumentów xα {−4; 83 ;
3√2 }
25 kwi 20:57
terminex: tak
25 kwi 21:09
terminex: wartość obliczasz podstawiając za x argument
25 kwi 21:10
Goga: nie wiem jak to zrobic:( nie umiem tego dziaŁu:(
25 kwi 21:11
Goga: pomoz:(
25 kwi 21:14
Goga: Pomozesz mi ?
25 kwi 21:26