kjku
lilek: rozwiazaniem rowniania x−1/2x+3 = 3 jest
25 kwi 20:07
Svanar: x−1 = 6x + 9
7x= −10
x = −0,7
25 kwi 20:08
lilek: niestety mi tez tak wychodzi,ale odpowiedz ma byc − 4/5
25 kwi 20:46
Jack:
−5x=10
x=−2
| | x−1 | |
To wyrażenie wygląda tak |
| =3 ? |
| | 2x+3 | |
25 kwi 20:48
lilek: tak JACK
25 kwi 20:50
Jack: jak podstawisz −2, wyjdzie L=P. Jak podstawisz −4/5, wyjdzie L=−4528
25 kwi 20:53
robinka: x−1=6x+9
−5x=10
x=−2 > nie przepisałeś czegoś błędnie ?
25 kwi 20:53
lilek: no wlasnie dobrze... chyba jest bład w ksiazce
25 kwi 20:57
Jack:
25 kwi 20:57