matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Olka:
Pomocy: Drzewo o wysokości 9m rzuca cień o długości 6m. Oblicz wysokość masztu, jeśli w tym samym czasie cień masztu ma długość 12m
9 gru 13:16
mm4:
x - wysokosc masztu x/9 = 12/6 x/9=2 x=18
9 gru 13:42