matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc w rozwiązani równania
zzzx:
−k−1
≥1
k−1
25 kwi 16:11
kalafiorowa:
−k−1
−1≥0
k−1
−k−1−(k−1)
≥0
k−1
−k−1−k+1
≥0
k−1
−2k
≥0 /*(k−1)
2
k−1
−2k(k−1)≥0 −2k=0 ∨ k−1=0 k=0 ∨ k=1 k ∊ <0,1>
25 kwi 16:28
zzzx:
wielkie dzięki nie wiem dlaczego na to nie wpadłem
25 kwi 16:32