rownanie funkcji kwadratowej
michał: mam problem z tym podpunktem zadania
Marek i Jarek zbierają znaczki pocztowe i układają je w klaserach. Klasery Jarka są większe − w
każdym z nich mieści się o 20 znaczków więcej niż w każdym z klaserów Marka. Jednak Marek ma o
3 klasery więcej niż Jarek i dlatego łącznie ma dwa razy więcej znaczków. Wiadomo również, że
ilość znaczków w jednym klaserze Jarka jest 20 razy większa od ilości klaserów Marka. Jeśli
przez x oznaczymy ilość znaczków w jednym klaserze Jarka, to z treści zadania wynika, że:
a; 120 x2 + 7x=0
b:120 x2 −7x=0
c;120 x2 −5x=0
d;120 x2 +5x=0
25 kwi 15:52
michał: odpowiedzi to
a; 120x2 + 7x=0
b:120x2 −7x=0
c;120x2 −5x=0
d;120x2 +5x=0
przepraszam za pomyłkę..
ma ktoś pomysł jak to oznaczyć?
25 kwi 16:25
michał: ma ktoś jakiś pomysł?
25 kwi 19:18