matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;]
klaudia:):
Pomocy
Dane są dwa punkty A = (1,2) , B = (1,3), C = (−2,3) oraz A' = (1,1) i B' = (−2,1). Znajdź punkt C' taki aby trójkąty ABC i A'B'C' były podobne jeśli obrazem punktu A jest A', punktu B − B', a C − C'
25 kwi 14:46
klaudia:):
pomocy
!
25 kwi 14:49