matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym.sprawdz ktore wyrazy tego ciągu sa ujemne
jutys:
a
n
=(n−4)(n−7)
25 kwi 12:34
Amaz:
No to bedzie wykres funkcji kwadratowej, wyrazy ujemne, to tam gdzie wykres jest pod osia OX, czyli dla n=5 lub n=6
25 kwi 12:48