more:

czy mógłby mi ktoś pomoc w zadaniu ? oto fragment siatki graniastosłupa. trzeba obliczyc jego
pole całkowite.
6555
z góry dziekuje za pomoc.
Nie iwem czy moze wyjśc liczba całkowita, ale tak przewidzieli twórcy kursu.
24 kwi 23:29
kalafiorowa:
Pole calkowite graniastoslupa?
obliczam trzecia krawedz podstawy z tw. Pitagorasa:
x
2=6
2+5
2
x
2=36+25
x=
√61
obliczam pole podstawy:
obliczam pole boczne:
5*6+5*5+5*
√61=30+25+5
√61=55+5
√61
pole calkowite= 2*15+55+5
√61=85+5
√61
25 kwi 00:09
kalafiorowa:
liczba calkowita mi z tego nie wyszla niestety. Pamietaj, ze czesto w ksiazkach, zbiorach
zdarzaja sie bledy.
25 kwi 00:10
more: no niby tak jednak ja zapislalm sie na kurs internetowy i juz raz mi wyszła taka liczba a nie
miałam mozliwocci zapiac pod pierwiastkiem i nie zaliczyli mi zadania

ale dziekuje bardzo
mam nadzieje ze bedzie dob rze'
25 kwi 00:46