Logarytmy
Kloda: Rozwiaz rownanie
1) log3X=log3 5 + log 3 4
2) log0,7X=3log0,7 2 − log0,7 3
3) log 5 4 + log 5X=12 log5 49
4) log 8=log x − 2 log 15
5) 2 log 12 x = log 12 6 + log 12 24
24 kwi 22:50
Kloda: bardzo prosze o pomoc help
24 kwi 22:53
24 kwi 22:56
Kloda: tylko że ja nic nie rozumiem
24 kwi 23:12
Kloda: może mi ktos pokazać 1 zadanie jak sie robi plz
24 kwi 23:20
Wydi: 1) x>0
log3x=log320
x=20 20>0 czyli należy do dziedziny...
24 kwi 23:33
Kloda: a jak mam 2 zrobić ?
24 kwi 23:42
kalafiorowa:
log
ab+log
ac=log
ab*c
c*log
ab=log
ab
c
24 kwi 23:55